Kirúgták a 168 Órától a miskolci kórházban állítólag meddővé tett nőről szóló cikk közzétevőjét

Kirúgták a 168 Órától a miskolci kórházban állítólag meddővé tett nőről szóló cikk közzétevőjét

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 168 Óra megszünteti annak az újságírójának a munkaviszonyát, aki a „lap vezetésének engedélye nélkül” az online felületükön közzétette a „Kivették Adrienn petevezetékét a miskolci kórházban, de ezt csak három évvel később, mástól tudta meg” című cikket – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Rózsa Péter, a portál főszerkesztője.

Szavai szerint a lap vezetése sem a cikk január 16-i első, sem pedig a később készült változatát nem tartotta közlésre alkalmasnak, ám ennek ellenére az oldal szerkesztője egy nappal később, a szolgálati utat megkerülve, önkényesen kitette a honlapra. Ezt észlelve Rózsa másnap, január 17-én délelőtt telefonon egyeztetett a helyettesével – mivel éppen külföldön tartózkodott –, és azonnal levetették az írást.

A 168 Óra cikkéről lapunk is beszámolt. Az írásban az szerepelt, hogy egy 26 éves nő csak nemrég szembesült azzal, hogy három évvel ezelőtt mindkét petevezetékét eltávolították a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban. Azt is írták, hogy az osztályvezető főorvos állítólag úgy fogalmazott: „Vegyétek ki mindkét petevezetékét ennek a büdös cigánynak, ne szaporodjanak!”. Az érintett nő egyébként nem roma.

Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház orvosigazgatója korábban azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy „teljes hazugság és egyértelmű lejáratás” a megjelent történet, erre pedig bizonyítékok sora mutat.