Kirúgták a Békemenetet szervező köztisztviselőt

Kirúgták a Békemenetet szervező köztisztviselőt

Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében indított aláírásgyűjtés egyik standjánál (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Békemenetet állami tisztviselő, állami telefonon, munkaidőben szervezgette Tolnában. Az RTL-nek a Belügyminisztérium beismerte ezt, és azt is elmondta, hogy kirúgták az illetőt – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

– Persze ez nem sokat jelent – folytatja –, hiszen rengeteg olyan fideszest ismerünk, akik kamu állami vagy önkormányzati állásból szedik a fizetést és közben főállásban kampányolnak. És akit most elbocsátottak, úgyis visszaveszik máshova, miután kicsit leszidják, aztán jól megdicsérik. De legalább kicsit szégyellik. Nem mellesleg: ebből is látszik, hogy a „Békemenet” annyira civil, mint amennyire én vagyok a római pápa.

Az ügy akkor kezdődött, amikor Hadházy – szintén egy Facebook-bejegyzésben – arról írt, hogy a Belügyminisztérium egyik intézménye, a NISZ Zrt. telefonján szervezik az október 23-ára tervezett Békemenetet. Ő maga inkognitóban fel is hívta a számot, és egy kormánypárti aktivista volt a vonal végén munkaidőben, aki arról tájékoztatta a képviselőt, hogy nagyon sok buszt fognak szervezni, ingyenes lesz az út, és szóljon másoknak is. 

Az RTL megkeresésére egyébként a Belügyminisztérium azt írta, hogy a NISZ Zrt. nem vesz részt a Békemenet megszervezésében, illetve hogy sem a minisztérium, sem a cég nem jár el egyetlen párt érdekében sem. A Belügyminisztérium még azt is hozzátette, hogy nem a NISZ alkalmazottja volt a vonal végén, hanem egy kormánytisztviselő, akinek emiatt megszüntették a munkaviszonyát.