Kirúgták a Digisporttól Szombathy Pált

Kirúgták a Digisporttól Szombathy Pált

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DIGI elbocsátott, méghozzá szerződésszegés miatt – közölte a Facebookon Szombathy Pál, aki már egy jó ideje az Index Zrt. igazgatósági tagja és a hírek szerint a hírportál leendő főszerkesztője is.

A bejegyzés szerint a csatorna azzal indokolt: nem tájékoztatta a munkáltatót arról, hogy 2017 óta az Index Zrt. igazgatósági tagja. Ez azonban szerinte igen abszurd állítás, hiszen mindez bőséggel megjelent akkor a nyilvánosságban, s engedélyt is kért a digisportos munkahelyi vezetőitől akkor. – Én tehát most nem felálltam, hanem eltávolítottak, miután kitört az indexes konfliktus – írta.

Szombathy Pál egyúttal – ahogy fogalmazott – lezárja a múltat. Megköszönte a Digisport vezetésének, kollégáinak, hogy magyar viszonyok között ilyen elképesztően hosszú időn át vezethetett egy műsort és kérdezhetett szabadon bármit és bárkitől.

Lapunk is beszámolt róla, hogy Szombathy Pál a Média1 információi szerint a hírportál új főszerkesztője lesz.

Ismert, Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgása után lényegében az Index teljes szerkesztősége felmondott, a többség felmondási ideje szeptember elejével jár le. Így már elkezdték toborozni az új csapatot, akik üzemeltetik majd tovább az oldalt. A Magyar Hang már beszámolt róla, hogy az átigazolók között van Szalai Szabolcs, az LMP-közeli Jövő TV alapítója, illetve Hercsel Adél, az NLC.hu korábbi újságírója. Azóta az is kiderült, hogy az Index egyik főszerkesztő-helyettese Balogh Ákos Gergely, a Főszerkesztők Fórumának elnökségi tagja, a Mandiner volt főszerkesztője lesz.

Az Indextől távozók közben azt ígérték, folytatják. A cégnyilvántartás szerint július 31-én létrehozták a Van Másik Korlátolt Felelősségű Társaságot, melynek alapítója Kárpáti Márton, aki az Index.hu munkatársa volt a legutóbbi időkig.