Kirúgták Ungár Péter egyik vidéki lapjánál a munkatársak többségét

Kirúgták Ungár Péter egyik vidéki lapjánál a munkatársak többségét

(Forrás: Egri Ügyek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatból öt munkatársat elbocsátottak az Egri Ügyek nevű vidéki hírportáltól – a szerkesztőség búcsúlevelét a Hvg.hu vette észre.

Azt írták, hogy egy céget, egy boltot és így egy lapot be lehet zárni, le lehet építeni korrektül. Ilyenkor a tulajdonos, netán az ügyvezető a dolgozók elé áll, elmondja, hogy mennyire köszöni a munkájukat, de ezekben a nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni. Az Egri Ügyekkel nem ez történt: „senki nem mondott nekünk egy árva szót se arról, ki és mire készül, egy másik újságból tudtuk meg, hogy a többségünknek ennyi volt” – írták, hozzátéve, hogy azóta sem érkezett még egy vállon veregetés sem.

Felidézték, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor az Ungár Péter és Gerényi Gábor által létrehozott Azonnali Média Kft. megvette az Egri Ügyeket, megkapták az esélyt, hogy igazi és nyomokban még akár jó vidéki lap lehessenek. Nem kaptak utasítást a tulajdonosoktól és szabadon írhattak. Mostantól viszont egyelőre „csökkentett üzemmódban” megy tovább az egriugyek.hu, aztán a kiadó másik, szombathelyi lapja egyik rovataként működik majd a lap.

A Magyar Hang megkeresésére Ungár Péter csak annyit mondott, hogy a lap nem szűnik meg és integrálódni fog a már említett szombathelyi újságba.

Rövid idő alatt egyébként ez már Ungár Péter második lapja, amellyel hasonló történik. Nemrég derült ki, hogy az Azonnali Média Kft. zászlóshajója, az Azonnali bezár. Ráadásul a munkatársak nem a tulajdonosoktól, hanem a médiából értesültek arról, hogy hamarosan munkát kell keresniük. Az LMP-s politikus a Magyar Hangnak adott interjújában ezzel kapcsolatban arra utalt, hogy sok pénzt beletett így is, hogy többszereplős legyen a médiapiac. – Meg lehet majd nézni a végelszámolás után, hogy összegben mennyire volt ez nekem fontos. Akinek összegben ez a cél fontosabb volt, az megfogalmazhat kritikát – mondta.