Kisiklott egy személyvonat Rákosrendezőnél

Kisiklott egy személyvonat Rákosrendezőnél

Fotó: Kovács-Cohner Róbert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rákosrendezőnél, az egyik váltónál kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat egy forgóvázzal. A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról. A siklás okait a hatóságok vizsgálják – közölte a Máv kedd délelőtt.

A tájékoztatás szerint a kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest-Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt. Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok.

Módosult a közlekedési rend is:
- az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé;
- a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé
- a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek;
- a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és Z70-es, szobi zónázóvonatokkal utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe.
- A BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes szakaszán.

Címkék: MÁV, vasút, vonat