Kiszállt a családi cégből Cseh Katalin

Kiszállt a családi cégből Cseh Katalin

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tulajdonos már a családi cégben a Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin – derült ki a HVG cikkéből. Testvérével együtt közel tizenöt éve vették át apjuk cégét, a nyomdaipari gépek bérbeadására szakosodott Miklósi Product Kft.-t.

Az elmúlt években aztán a kormánymédia rászállt a politikusra, a NAV pedig 2019-ben nyomozást indított csalás gyanújával. Mindezt arra hivatkozva, hogy a momentumos plakátokat a családi cég nyomdájában készítették. Az ügyészség végül azt közölte, nem merült fel olyan céggel szembeni gyanú, amelyben az EP-képviselőnek része lenne.

Cseh Katalin visszautasította a korrupciós vádakat és pert is indított. Időközben házkutatást is tartottak nála. A mostani, kiszállásról szóló döntést nem kívánta kommentálni a HVG-nek.

Pontosítás: a Momentum sajtóosztálya pénteken jelezte a Magyar Hangnak: Cseh Katalinnál nem volt házkutatás. Úgy fogalmaztak, „a propagandamédia próbálta ezt sugallni – a »Cseh Katalinékhoz köthető cégháló részét képező vállalkozások«, amelyeknél a házkutatásokat tartották, nem kötődnek a Momentum EP-képviselőjéhez. A cégeknél, ahol Cseh Katalin érintett volt – Miklósi Product Kft. és Pannónia Nyomda Kft. – nem volt házkutatás, ahogy Cseh Katalin otthonában vagy családjánál sem”. A sajtóosztály arra is kitért, Cseh Katalin 2013-2018 januárja között dolgozott a Pannónia Nyomda Kft. nevű cégnél, amely ebben az időszakban egy forint EU-s pályázatot sem nyert, így „határozottan cáfoltuk és cáfoljuk a lejáratókampány állítását, miszerint: »2020 nyarán aztán azzal állt elő a kormánypárti média, hogy a momentumos EP-képviselőhöz köthető cégek mutyigyanúsan nyertek 4,5 milliárd forint uniós támogatást és 300 millió közbeszerzést«. A Cseh Katalin ellen indított csalást sejtető propagandahadjárat egyik origós cikke ellen épp most nyertünk sajtópert másodfokon is”.