Kitüntették Novák Katalint

Kitüntették Novák Katalint

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert Szent Mórus Tamás-díjjal tüntették ki Rómában - közölte a miniszter sajtóosztálya.

A közlemény szerint Rómában, a katolikus törvényhozók idei, több napos tanácskozása alkalmából Szent Mórus Tamás-díjjal ismerték el Novák Katalin munkájának eredményességét, amellyel - mint fogalmaztak - a "családok megerősítését és a házasságok népszerűsítését szolgálja hazánkban".

A katolikus egyház szentjéről, az egykori angol lordkancellárról, humanista államférfiról, az anglikán egyház és a római katolikus egyház vértanújáról elnevezett díjat évek óta, világszerte, minden évben egy embernek ítéli oda a Nemzetközi Katolikus Törvényhozói Testület(ICLN).

A kommüniké megfogalmazása szerint ezt a díjat "jó okkal nevezték el az államférfiak és jogászok védőszentjéről", Szent Mórus Tamásról, akit 1935-ben kanonizáltak, és aki generációk óta inspirálja a különböző vallású bírákat, ügyvédeket, jogi szakembereket és közalkalmazottakat arra, hogy életüket a közjó szolgálatába állítsák.

(MTI)