Kiugrott egy diák a balatonfüredi iskola második emeleti ablakából

Kiugrott egy diák a balatonfüredi iskola második emeleti ablakából

A balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium (Fotó: Facebook/Lóczy Lajos Gimnázium)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiugrott egy 17 éves, 9. osztályos diák a füredi gimnázium második emeleti ablakából hétfőn – értesült a Veol.hu. A rendőrségi szóvivő megerősítette a megyei lapnak az információt, azt közölte, hogy bejelentést követően a helyszínre mentek a rendőrök, de bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a történtek miatt rendőrségi eljárás nem indult. A fiú megsérült, kórházba szállították. „Megrendülten értesültem, hogy ma délelőtt a Lóczy-gimnáziumban baleset történt. Mielőbbi felépülést kívánok a sérültnek, az iskola közösségének pedig lelki megnyugvást!” – írta Bóka István, a város polgármestere a Facebook-oldalán.

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója a lapnak azt mondta, matematikaórán történt az eset, a pedagógus – háttal a diákoknak – éppen a táblára írt, amikor a tanuló kinyitotta az ablakot, és kiugrott. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit. Az udvaron testnevelésóra folyt, és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentőket és a rendőrséget. A fiatal állapotát stabilizálták a mentők, majd a súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett diákot mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították. – Az iskola pszichológusa minden segítséget megad a tanulóknak és a pedagógusoknak egyaránt. Mindenki bízik abban, hogy a diák mihamarabb felépül – mondta Fenyvesi Zoltán.