Kiürítés a Tabánnál

Kiürítés a Tabánnál

Tűzszerészek a Tabánnál, mielőtt világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak 2020. március 13-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdődött péntek reggel a kiürítés az I. kerületi Tabánnál Budapesten. Ezúttal nem a koronavírus van a háttérben, hanem egy második világháborús bombát hatástalanítanak.

A Budavári Önkormányzat a Facebook-oldalán azt írta: megkezdődött a Kalevala park építkezésénél talált robbanószerkezet hatástalanítása. A környező házakat kiürítik, a területet lezárják, az átmenő utakon a zárás végéig nem lehet közlekedni. A munka várhatóan délutánig tart.

Korábban azt közölték: biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő között, továbbá a Tabán parkban. A Budapesti Közlekedési Központ is jelezte már, hogy útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra is számítani kell a környéken. A korlátozás érinti az 56-os és az 56A jelzésű villamos, valamint az 5-ös és a 178-as busz közlekedését is.