Kivonul az Axel Springer a magyar médiapiacról

Kivonul az Axel Springer a magyar médiapiacról

Fotó: Unsplash/Bank Phrom

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az átvétel véglegesítése még 2021-ben várható, a tranzakció megvalósításához ezúttal is szükség lesz a helyi monopóliumellenes hatóságok jóváhagyására.
 
A Ringier átveszi az Axel Springer részvényeit a magyar cégben, egyedül Lengyelországban marad meg a vegyesvállalat.

A Blikket és a Kiskegyedet is kiadó Ringier Axel Springer Magyarország honlapján olvasható közlemény szerint az 1833-ban alapított svájci lapkiadó vállalat, a Ringier AG kibővíti tevékenységét Kelet-Európában, és átveszi az 1946 óta létező német Axel Springer összes részvényét többek között

  • Magyarországon,
  • Szerbiában,
  • Szlovákiában,
  • Észtországban,
  • Lettországban,
  • és Litvániában.

Az átvétel véglegesítése még 2021-ben várható, a tranzakció megvalósításához ezúttal is szükség lesz a helyi monopóliumellenes hatóságok jóváhagyására - írta az Index.

A felek abban állapodtak meg, hogy bizalmasan kezelik mind az eladási árat és az átvett részvények értékét.

Az Index cikke szerint az Axel Springer a jövőben a digitális üzletágra koncentrál. A vállalat célja, hogy a digitális újságírás területén és a digitális hirdetési portálok között globális vezető szerepet töltsön be. A Ringier és az Axel Springer sikeres vegyesvállalata Lengyelországban változatlanul tovább működik.

A 2010 júliusában alapított Ringier Axel Springer Media AG vegyesvállalatba az Axel Springer bevonta lengyelországi, cseh köztársaságbeli és magyarországi leányvállalatait. A Ringier pedig a Szerbiában, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon bejáratott márkáival járult hozzá a közös vállalat létrejöttéhez.

A Ringier AG és az Axel Springer SE mintegy 3100 alkalmazottat foglalkoztató vegyesvállalata, a Ringier Axel Springer Media AG, 2010 júliusi megalapítása óta Közép- és Kelet-Európa legnagyobb médiavállalatává nőtte ki magát. A vállalat portfóliójába több mint 200 digitális és nyomtatott terméket tartozik. 


 

Címkék: média

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom