Klímaberendezéseket szerzett a gyerekkórháznak az apuka

Klímaberendezéseket szerzett a gyerekkórháznak az apuka

(Fotó: Orosvári Zsolt/Facebbok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sikeres „anyuka-ágy” akciójáról elhíresült sárbogárdi családapa, Orosvári Zsolt újabb módon – és ismét az állami fenntartó helyett - tette komfortosabbá a kórházban élő gyerekek mindennapjait: a nyári hőségre tekintettel légkondicionáló berendezéseket szerzett, illetve szerez gyerekkórházakba.

Hiába kapott ágyakat a Heim Pál kórház, a szülők továbbra is a földön alszanak | Magyar Hang

A mai napig a földön vagy székeken ülve alszanak az édesanyák a budapesti Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán. Annak ellenére, hogy januárban mindkét intézmény kapott 20-20 ágyat Orosvári Zsolt családapától, aki novemberben magánszemélyként indított gyűjtést azért, hogy a beteg gyerekeik mellett maradó szülők emberi körülmények között tölthessék az éjszakát - írja a HVG.

Orosvári Zsoltnak, aki korábban maga is klímákat forgalmazott, a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnökének gyorsfelmérése adta az ötletet, amely szerint a hazai kórházak betegszobáinak 98 százalékában nincsen légkondícionáló, ami nemcsak a betegek komfortérzete, hanem a fertőzések terjedése miatt is aggályos – írja a HVG. (A júliusi műtőklíma-botrány apropóján készült felmérés szerint egyébként a műtők 33 és az intenzív osztályok 41 százalékában sincs hűtőberendezés, de oda speciális, százmilliós berendezések kellenek, amelyek beszerzését magánszemély értelemszerűen nem veheti át az intézmény, illetve a fenntartó helyett).

A sárbogárdi családapa elővette hát korábbi, klímás kapcsolatait és múlt heti – sikeres – tárgyalásai után kedden a Bethesda kórház égési osztályára már el is kezdték beszerelni a berendezéseket.

Székeken alvó szülők, embertelen viszonyok a Bethesda Gyermekkórház égési osztályán | Magyar Hang

Összetolt székeken hetekig éjszakázó szülők, óriási túlzsúfoltság, pelenkázási, tisztálkodási lehetőségek hiánya - olvasónk megosztotta a budapesti Bethesda Gyermekkórház égési osztályán szerzett tapasztalatait. Az intézmény szerint is rossz a helyzet, de minden tőlük telhetőt megtesznek, hiszen „alapelv", hogy a szülők legyenek gyermekeik mellett.

Az érintett cég nemcsak a légkondícionálókat adta a kórházaknak díjmentesen, de azok beszerelését is ingyenesen vállalta. A Bethesda után az akció további cégek bevonásával várhatóan vidéki intézményekben folytatódik majd.