Klórgázmérgezés történt a Semmelweis Egyetem újszülött intenzív osztályán

Klórgázmérgezés történt a Semmelweis Egyetem újszülött intenzív osztályán

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash/Hush Naidoo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Klórgázmérgezés történt szombatról vasárnapra virradóra a Semmelweis Egyetem Üllői úti újszülött intenzív osztályán – értesült a Magyar Hang rendőrségi forrásból. Lapunk információi szerint az osztályon ápolt koraszülöttek és az ott dolgozók, valamint a hozzátartozók közül többen is közvetlen veszélynek voltak kitéve, a sérültek számát illetően azonban nem áll rendelkezésünkre biztos és ezáltal közölhető információ. A klórgáz erős légúti és nyálkahártya irritációt, nagy dózis esetén pedig égési sérüléseket tud okozni a légutakban és a testfelszínen egyaránt.

Információink szerint a rendőrséget a klinika vezetése értesítette, a hatóság emberei rövid időn kiszálltak a helyszínre és megkezdték a körülmények rögzítését és a tanúk kihallgatását.

Már azzal életeket lehetne menteni, ha az állam közölné a kórházi fertőzéses adatokat - Magyar Hang

Azok nyilvánossá tétele mind a szolgáltatás színvonala, mind pedig a gazdálkodás szempontjából kulcskérdés – vélik szakértők.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahonnan illetékesség hiányában a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbították kérdéseinket. Szintén megkerestük a Semmelweis Egyetem kommunikációs osztályát is. Cikkünket a válaszok beérkezésekor frissítjük.

FRISSÍTÉS: Közben cikkünk megjelenését követően a BRFK kommunikációs osztálya válaszolt lapunk megkeresésére. Levelükben pedig szűkszavúan arról tájékoztattak minket: „az említett ügyben a BRFK életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást, mellyel összefüggésben válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt. További tájékoztatást a folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánunk adni.”

FRISSÍTÉS2: Befutott a Semmelweis Egyetemnek küldött kérdéseinkre adott reakció is, ám ettől sajnos nem lettünk okosabbak. Ugyanis mindössze ennyit írtak: „Az ügyben megindult és folyamatban lévő rendőrségi eljárásra való tekintettel a Semmelweis Egyetem nem adhat tájékoztatást a részletekről.”