KNYF: Nyomozás indult a Karmelitánál történt rendőrök elleni támadás miatt

KNYF: Nyomozás indult a Karmelitánál történt rendőrök elleni támadás miatt

Tompos Mártont, a Momentum frakcióvezető-helyettesét berángatják a rendőrök a sorfal mögé 2023. május 3-án (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz – erről számolt be csütörtöki közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint írták, „a 2023. május 3-án este a Karmelita kolostor előtti tüntetésen történt rendőrök elleni támadással kapcsolatban a nyomozó ügyészség nyomozást rendelt el és megkezdte a tényállás teljes körű felderítését. Az ügyben egy személy őrizetbe vételére került sor. Az ügyről az eljárás érdekeire figyelemmel további tájékoztatás jelenleg nem adható”.

Szerdán ismét tüntetés volt a kormány által bevezetni készült, pedagógusokra vonatkozó státusztörvény, illetve az oktatás eleve katasztrofális állapota ellen, ennek a végén a demonstrálók egy része ismét felment a Karmelita kolostorhoz kordont büntetni, aminek újból az lett a vége, hogy a rendőrök könnygázt vetettek be.