Kóbor János emlékére az Omega dalai szólnak hétfőn a Városligeti Műjégpályán

Kóbor János emlékére az Omega dalai szólnak hétfőn a Városligeti Műjégpályán

Budapest, 2017. december 28.
Kóbor János énekes a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ma meghalt a magyar rockzene egyik legnagyobb alakja, az Omega frontembere, Budapest díszpolgára, elment Kóbor János. Képtelenség lenne felsorolni, mit adott Kóbor és az Omega a kultúránknak, mekkora hatással voltak a dalai generációk életére és Magyarország egészére, sőt messze a határokon túl is. Benkő László, Mihály Tamás, Laux József és Somló Tamás után Mecky is Gammapolis színpadán zenél tovább. Isten nyugosztalja! – így emlékezett meg Karácsony Gergely főpolgármester a zenész haláláról.

Karácsony azt is bejelentette: Kóbor János emlékére a Városligeti Műjégpályán ma délutántól az Omega dalai fognak szólni.

Az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója halálhírét a zenekar jelentette be közösségi oldalán hétfőn.