Kocsis Máté: A pedofilokat számos munkakörből ki kell tiltani

Kocsis Máté: A pedofilokat számos munkakörből ki kell tiltani

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pedofilokat minden eszközzel távol kell tartani a gyermekektől, ezért számos munkakörből ki kell őket tiltani – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán, ahol az általa javasolt törvénycsomag újabb elemét tette közzé.

Mint írja, eddig is voltak olyan területek – például az oktatás és az egészségügy –, ahol a pedofilokra foglalkoztatási tilalom vonatkozott, de szerinte tovább kell bővíteni ezek körét.

– A pedofilok nem dolgozhatnak szabadidő eltöltésével, szórakozással, sportolással kapcsolatos munkahelyen, vagyis például strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben. Így jelentősen csökken az esélye, hogy kiskorúak közelében legyenek – szögezte le a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté legutóbb azt írta: a minősített esetekben a pedofilok tette egyenértékű lesz az emberrablással vagy az emberöléssel, „mert egy kisgyermekkel szemben elkövetett erőszakos pedofil bűncselekmény is az áldozat megölését jelenti”.

Az új minősített – tehát még súlyosabban büntetendő – esetek között felsorolta: ha 12 év alattival szemben követik el, ha hivatalos személyként követik el („lex Kaleta”), ha sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el, és ha különös visszaesőként követik el. – Nincs kibúvó, nincs könnyen megúszás, nincs enyhe következmény. Jobb, ha ezentúl eszükbe se jut – fogalmazott Kocsis Máté.