Kocsis Máté akasztásról és lámpavasról

Kocsis Máté akasztásról és lámpavasról

Kocsis Máté (Fotó: Facebook/Kocsis Máté hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Akasztás, lámpavas, fejbelövés, börtön, erőszak – Kocsis Máté szerint a baloldali politikusok üzenete nagyjából ennyiben foglalható össze. A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben elmondta azt is, hogy a jövő hétfőn kezdődő parlamenti ülésszakban nem számít nagyobb felfordulásra, mint ami eddig volt.

A kormánypártoknak szerdán kezdődik az Országgyűlés elindulása előtti frakcióülésük, a szokásoknak megfelelően a miniszterelnök politikai helyzetértékelésével. Ezután megvitatják a jelentősebb politikai témákat, ezek közül kiemelkedik a gyermekvédelmi törvényt ért brüsszeli támadások kérdése és a kilátásba helyezett brüsszeli fenyegetések. Emellett az afgán helyzettel összefüggésben beszélnek majd a növekvő migrációs nyomásról, a határvédelemről, az ország biztonsági kérdéseiről, de nagy teret kapnak majd a gazdaság újraindításával és élénkítésével kapcsolatos kérdések.

A törvényalkotással kapcsolatban Kocsis Máté azt mondta, hogy szeretnék a gyermekvédelmi csomag további elemeit is az Országgyűlés elé vinni, „van még tennivaló azon a területen”. Részleteket ugyanakkor nem árult el. Az interjúból ugyanakkor kiderült, hogy szerinte van létjogosultsága annak a párbeszédes javaslatnak, amely lehetővé tenné, hogy egy napra tűzzék ki a Fudan Egyetemről tervezett népszavazást az országgyűlési választással.
A tanácskozás a