Kocsis Máté: Gyurcsány rafináltabb annál, hogy részegen vezessen

Kocsis Máté: Gyurcsány rafináltabb annál, hogy részegen vezessen

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésérõl tartott debreceni sajtótájékoztatón 2021. június 17-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz frakcióját vezető Kocsis Máté is reagált arra pénteken, hogy az terjed a kormánysajtóban, Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök részegen vezetett, kizárt dolognak nevezve azt, hogy ekkora hibát elkövessen a politikus, aki egyébként maga is határozottan cáfolta a vádat.

– Elnézést, de nem tartozom azok közé, akik elhiszik, hogy Gyurcsány a kamerák kereszttüzében, rendőrök szeme láttára részegen vezet. Sokkal dörzsöltebb és rafináltabb annál, mint hogy ilyen szarvashibát elkövessen. Egyébként sem az a fő probléma vele, hogy olykor iszik, vagy az, hogy ez látszik is rajta. Magyarország szempontjából ez teljesen lényegtelen – vélekedett.

Ugyanakkor szerinte az viszont nem lényegtelen, hogy „megszámlálhatatlan kormányzati bűn elkövetése után ismét vissza akar térni a hatalomba”. – Az elmúlt 5-6 évben maga a alá gyűrte a teljes ellenzéket, köztük azokat a pártokat is, amelyek épp ellene politizálva gyűjtötték a szavazóikat, mint a Jobbik és az LMP. Mindeközben összeroppantotta egykori anyapártját, az MSZP-t, és olyan brutális hálózatot épített ki, melynek köszönhetően már nincs egyetlen riválisa sem a baloldalon. Csicskáztatja Jakab Pétert, pitizteti a Momentumot, dróton rángatja Karácsonyt, egykori kormánytagjai ellepték a városházát, minden politikai döntésnél övé az utolsó szó, és vele kell alkudozni, ha egy baloldali be akar kerülni a következő parlamentbe. Leuralt mindent – írta.

Hozzátette: „szervezkedik, készül az ország újbóli kiárusítására, a migránspárti döntésekre, az adóemelésekre, a bosszúra, Magyarország meghurcolására. Ez a baj vele. Ezért kell legyőzni jövőre, és nem azért mert olykor iszik”.

Gyurcsány: Absztinens lettem

Fontos hozzátenni, hogy az ittas vezetés vádját maga Gyurcsány Ferenc is cáfolta, sőt, azt ígérte, hogy mindenkit beperel, aki részegnek, ittasnak titulálja. – A gatyátokat is leperelem rólatok – üzente a kormánysajtónak.

A Telexnek részletesebben is nyilatkozott ezzel kapcsolatban a politikus. – Ez a Gyurcsány alkoholista balhé megy velem már egy ideje, de meg kell mondjam, hogy jó néhány hónap óta egy megveszekedett korty alkoholt nem ittam, absztinens lettem, és nem is tagadom, részben épp azért, hogy ne kelljen nekem ezzel foglalkoznom. Mindenkinek azt mondom, hogy kampány van, jövő választásokig egy kortyot nem szabad inni, majd a választás éjszakáján lehet dönteni, hogy mire iszunk, ha iszunk – nyilatkozta.