Nagy ívben teszek rád – Kocsis Máté máris válaszolt „Jakab Petinek”

Nagy ívben teszek rád – Kocsis Máté máris válaszolt „Jakab Petinek”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 17-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy ívben teszek rád – lényegében ezzel válaszolt a Fidesz frakcióvezetője Jakab Péternek, aki végrehajtót küldene rá.

Lapunk is beszámolt Jakab Péter szombat délelőtti megszólalásáról, miszerint a Fidesz frakcióvezetőjéhez hamarosan vendég fog érkezni, úgy hívják, hogy végrehajtó. A Jobbik elnöke ezt azzal magyarázta, hogy korábban beperelte Kocsis Máté, amiért a kormánypárti politikus azt állította, hogy veréssel fenyegetett meg egy melóst. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor „nagy ívben tett rá”, ahogy arra is, hogy a bíróság bocsánatkérésre kötelezte.

Kocsis Máté ugyancsak a Facebook oldalán reagált és írt egy rövid választ „az agresszív Jakab Petinek”. – Tisztelt Peti úr – szólt a megszólítás, majd azzal folytatta, hogy nem a perre tesz nagy ívben, hanem rá. Ha pedig ez zavarja a jobbikos elnököt, annak örül. – Látom, a zaklatási balhétok viszont nem zavar. Abban nem perelsz és nem jelentesz fel senkit – utalt a Jobbik körül kirobbant szexuális botrányra. (Szilágyi György volt alelnök élettársa azt állítja, hogy egy tavaly decemberi pártrendezvényen rázárták az ajtót és megpróbálták megerőszakolni, a rendőrség személyi szabadság megsértése miatt eljárást indított, szexuális bűncselekmény miatt nem.)

A fideszes politikus ezután felidézte korábbi állítását és egy videót is közzétett, amelye alapján egy munkagépes emberrel szemben Jakab Péter „igenis fenyegetően lépett fel”.