Kocsis Máté: Nyáron pontosítják a „pedofiltörvényt”

Kocsis Máté: Nyáron pontosítják a „pedofiltörvényt”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésérõl tartott debreceni sajtótájékoztatón 2021. június 17-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyáron derülnek ki újabb részletek a héten elfogadott úgynevezett pedofiltörvényről – erről a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozott a Kossuth rádióban. Kocsis Máté elmondta, hogy a törvény a kereteket határozza meg, nyáron több végrehajtási rendelet is elkészül, amelyekben szabályozzák, „mit lehet és mit nem”.

Úgy vélte, „ki kell venni” a gyermekek életéből, oktatásából az életkoruknak nem megfelelő tartalmakat, mert a gyermek szexuális nevelése „kizárólag a szülő joga és dolga”.

Azt is hozzátette, hogy „nincs keresnivalója” ezen a területen sem az államnak, sem civil szervezeteknek.

Kocsis Máté kiemelte, két gyermek apjaként ragaszkodik ahhoz: „az iskolában vagy bárhol az én gyerekemet számomra helytelennek vélt irányba ne orientálja senki”.

Hangsúlyozta: a törvény nem szól senkinek az eltérő szexuális identitásáról, felnőttekről, nem rekeszt ki senkit, „csak a gyermeket védi az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól”, miközben kiszélesíti a szülő jogait, és nagyobb mozgásteret biztosít nekik a gyerekük nevelése terén.

Mint megírtuk, a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelméről szóló törvény szövegébe bőven kerültek melegellenes passzusok, ezért övezi felháborodás a homofób jogszabályt. Ilyen az például, hogy tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

Ugyanakkor az már nem derül ki, hogy pontosan mit jelent a népszerűsítés, és Kósa Lajos fideszes képviselő sem tudta megmondani az RTL kérdésére, hogy például a Jóbarátok sorozat levetíthető-e a 18 éven aluliaknak.

Kocsis Máté az állami médiában beszámolt a Fidesz kihelyezett, debreceni évadzáró frakcióüléséről is. Mint elmondta, az ülés középpontjában a társadalmi élet és a gazdaság újraindítása állt, valamint „a mögöttünk hagyott időszak értékelése”.

Arra is kitért, ha a jövő év elejére 5,1 százalék lesz a gazdaság növekedése, akkor elérjük a válság előtti szintet. Ha ennél is nagyobb lesz, eléri az 5,5 százalékot, akkor tudja a kormány jelentősen csökkenteni a munkát terhelő adókat, 200 ezer forintra emelni a minimálbért, 260 ezer forint fölé emelni a diplomás minimálbért és bevezetni a 25 év alattiak szja-mentességét, és akkor lesz családi adóvisszatérítés.

Megerősítette, hogy hamarosan új nemzeti konzultáció indul, amelyben kikérik az emberek véleményét a többi között a hitelmoratórium meghosszabbításáról is.

Közölte: a következő évek veszélyes időszakot jelentenek, a járványok időszaka jön, a migrációé, a népvándorlásé, miközben az EU szándéka nem változott a migrációt illetően, emiatt „megint nagy vitákba fogunk keveredni”. Kocsis Máté szerint ezért van szükség az emberek véleményének, álláspontjának ismeretére, mert ezek felhasználhatók, sőt ezeket fel is kell használni az európai vitákban.