Kocsis Máté szerint a baloldal azt várja, hogy Orbán Viktor „megdögöljön”

Kocsis Máté szerint a baloldal azt várja, hogy Orbán Viktor „megdögöljön”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend elõtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Fejezzék be az ízléstelen „halálkampányt”, „ez unalmas és ízléstelen” – erre kérte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a baloldali képviselőket hétfőn a parlamentben. Szerinte a baloldalnak egyetlen célja a pánikkeltés. – Maguk egész nyáron áramlopással voltak elfoglalva meg kokainozással – fogalmazott.

Szerinte a kormány összefogást kért a baloldaltól, amely ehelyett meg akarta akasztani az érettségit, hazudott a betegek számáról, román és orosz lepukkant kollégiumok és laktanyák fotójával ábrázolta a magyar egészségügyet, rémhíreket terjesztett a védőfelszerelésekről, majd a népjóléti bizottság elnöke, Korózs Lajos (MSZP) hamis halálozási statisztikát tett közzé. Megjegyezte, hogy most pedig a járvány elleni védekezésről hazudó baloldal kér hiteles tájékoztatást.

Azt is mondta, hogy amikor összefogásra lett volna szükség tavasszal, a baloldal nem szavazta meg a koronavírus elleni törvényt, a veszélyhelyzet-meghosszabbítást, most pedig egység helyett – elsősorban a DK-sok – „náci férgeknek neveznek bennünket”, és „azt várják, hogy a miniszterelnök megdögöljön”. – Ez a szeretetkampány, amit Gyurcsány Ferenc elindított? – kérdezte.

Ugyan konkrét példát nem mondott arra Kocsis, hogy ki tette az általa említett állításokat, de feltehetően a DK-val szimpatizáló Homonnay Gergely aktivistára utalt, aki Novák Katalin családügyi miniszter kapcsán tette a „náci féreg” kijelentést, azt követően, hogy a kormánypártok benyújtottak egy törvénymódosítást, amely az illetékes miniszteri engedélyéhez (aki jelenleg Novák) kötné az egyedülállók örökbefogadását. Szintén Homonnay volt, aki azt mondta: ha Orbán esetleg „megdöglik”, pezsgőzni fog.

Ellenzék: a kormány magára hagyta az embereket

Korábban az ellenzéki oldalról többek közt a jobbikos Szilágyi György szólalt fel, aki egyebek mellett arról beszélt: ma már a járvány irányítja a kormányt, és nem fordítva, az embereket magukra hagyták, az állami statisztikának pedig nem lehet hinni, amire példaként említette, hogy vasárnap kevesebb tesztet végeztek, mint amennyivel aznap nőtt a fertőzöttek száma.

– A laboratóriumnak tekintett Ausztria védekezésben Magyarország előtt jár – erről Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke beszélt. Szerinte a kormány szűkmarkú, keveset ad az embereknek, a munkanélküli ellátás mind idejében, mind összegében megalázóan kevés. Az „oligarcháikat” azonban több ezer milliárd forinttal támogatják meg – tette hozzá.

(MTI alapján)