Kocsis Máté szerint helyes döntés a pártoktól történő elvonás

Kocsis Máté szerint helyes döntés a pártoktól történő elvonás

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szombati Facebook-bejegyzésében megerősítette Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azon szombati bejelentését, hogy a kormány elvonja a pártok állami támogatásának felét, és a járványügyi alapba teszi.

– Ez helyes döntés, remélem a közös teherviseléssel minden párt egyetért. Most a vírus elleni védekezés a legfontosabb – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Míg a pártoktól történő elvonás 1,2 milliárd forint bevételt jelenthet a költségvetésnek, a kormány 150 milliárd forintot tervez elkölteni propagandára. Arról eddig nem volt szó, hogy ebből terveznek-e lecsípni.

Arról nem is beszélve, hogy nehezen elképzelhető, hogy a Fidesz költségvetését különösebben megrengetné az elvonás, míg az ellenzéki pártok működése ellehetetlenülhet. Nem először veszi elő ezt az ötletet a Fidesz. 2012-ben Orbán Viktor azt javasolta, hogy állítsák le a pártok állami támogatását két teljes évre.

A kormány elvon és átcsoportosít a minisztériumoktól összesen 1345 milliárd forintot – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón. Közölte, hogy létrejön a járvány elleni védekezési alap, és a gazdaságvédelmet, a gazdaság újraindítását szolgáló alap. Az eredményes védekezéshez szükséges források biztosítása érdekében közös teherviselésre kötelez másokat is, politikai pártokat, multinacionális kereskedelmi láncokat, bankokat és önkormányzatokat is.

Ellenzéki egység formálódik az oligarchaadó mellett - reagáltak a kormány bejelentésére | Magyar Hang

A legtöbb ellenzéki párt így vagy úgy szükségesnek tartaná egyfajta oligarchaadó bevezetését, amellyel a Fidesz kormányzása alatt meggazdagodottakat sújtanák. Szerintük ezzel is hozzá kellene járulni a koronavírus-járvány miatt károk felszámolásához. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai „online kormányinfón" (ami azt jelenti, hogy nincs meglepetéskérdés a politikus számára, előre begyakorolt válaszokat mondhat fel) több intézkedést is bejelentett.