Kocsis Máté válasza Gyurcsány Ferencnek: Szégyentelen, gyáva, kétszínű alak

Kocsis Máté válasza Gyurcsány Ferencnek: Szégyentelen, gyáva, kétszínű alak

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosz-ukrán válság a belpolitikában: személyeskedésig fajuló üzenetváltás zajlott le a szomszédunkban történtek kapcsán Gyurcsány Ferenc és Kocsis Máté között. Volt benne bőven cinizmus és minősítgetés is mindkét oldalról.

Gyurcsány Ferenc kedden délelőtt nem hagyta szó nélkül az Ukrajnában zajló eseményeket, Orbán Viktort szólította meg. – Orosz-magyar két jó barát, nem így van Viktor?! Ahogy te tudsz barátkozni, nem barátkozik úgy senki – írta. Majd felvetette azt is, a magyar kormányfő vajon mit szólna hozzá, ha valamelyik szomszédos ország bevonulna két magyarországi megyébe, mert azok függetlennek kiállították ki magukat, és most jön a szomszéd fenntartani a békét? A Demokratikus Koalíció elnöke szerint akkor „elzavarná a francba őket”, most viszont „kussban van”.

Az ellenzéki politikus egyúttal felemlegette a nemrég lezajlott moszkvai találkozót is. – Elmentél három hete, ahogy te mondtad, békemisszióra Moszkvába. Hű de sikeres voltál! – írta.

Orbán Viktor ugyan nem, a fideszes Kocsis Máté viszont reagált a leírtakra. – Magának tényleg nem sül le a bőr a képéről? Magánál tisztességtelenebb, alávalóbb, hamisabb gazembert nem hordott a föld a hátán, az már egészen biztos – egyből így indított. Majd sorra vette, hogy Gyurcsány Ferenc még miniszterelnökként „az orosz elnök lábánál vihorászott a saját lakásán”, „kiskutyás-barátkozós cukiskodásra is képes volt” és eladta nekik a magyar olajipari vállalat nagy részét. – Maga nem szellemes, hanem egy fékevesztett gazember – fogalmazott.

A kormánypárti politikus azt is sorolta, hogy Orbán Viktor már világossá tette, Magyarország a békében érdekelt, az Európai Unióval képvisel közös álláspontot az ukrán-ügyben és támogatja Ukrajna szuverenitását.

Kocsis Máté megfogalmazása szerint Gyurcsány Ferenc és „médiabandája” mindössze arra voltak képesek, hogy gúnyolódjanak az asztal méretén, amikor a miniszterelnök Moszkvában tárgyalt öt órán keresztül. Aztán amikor Macront és a német kancellárt is odaültették az oroszok, akkor „elkussoltak”. Számon kérik Orbán Viktoron, hogy nem tudta megakadályozni az orosz beavatkozást, miközben a franciák és a németek sem tudták. Gyáva, kétszínű alaknak nevezte az ellenzéki pártelnököt, sőt, a bejegyzése végén még azt is írta, hogy kígyó.