Kocsis Máté: Zárják be azokat a helyeket, amelyek nem tartják be a szabályokat

Kocsis Máté: Zárják be azokat a helyeket, amelyek nem tartják be a szabályokat

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án. Balról Kövér László, az Országgyűlés elnöke (első sor, b2), Balla György, a Fidesz frakcióvezető-helyettese (első sor, b4), mellette Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs sok szabály, de azokat komolyan kell venni, mert a védekezés közös felelősség. Ezért is büntetik hétfőtől azokat, akik az előírások ellenére nem hordják a maszkot. Mi pedig azt kérjük a hatóságoktól, hogy minden olyan helyet, ahol nem tartják be a védekezés szabályait, zárassanak is be – írta szombat este a Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Bejegyzését úgy kezdte, hogy ezen a héten újabb törvénycsomagot fogadtak el az Országgyűlésben, „amely hatékonyabbá teszi a járvány elleni védekezést. A járvány tombol, ezért most igazán fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat.”

„Több ponton szigorítottunk, így tehát aki például megszegi a karanténszabályokat, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat. Akik alábecsülik a járványt, azoknak is meg kell érteniük, hogy nemcsak saját egészségükkel játszanak, hanem másokéval is, ezért kell keményebben szankcionálni, ha valaki nem tartja be a szabályokat” – fogalmazott.

Ezt követően pedig az ellenzéket, vagy ahogy ő fogalmazott – a baloldalt – bírálta, mondván a járvány első hulláma idején sem segítettek és „az új intézkedéseket sem szavazták meg, sőt, csökkentették volna a bírság összegét, ezzel növelve a kockázatot. Összevissza beszélnek, támadják az egészségügyet, továbbra is a kamuvideós Korózsra bízzák a járványüggyel foglalkozó parlamenti bizottság vezetését, és olyan abszurd javaslatokat tettek le, amelyek szerint például ki kellene tiltani a nyugdíjasokat a buszokról és villamosokról.”