Kőhalmi Zoltán „iránymutatást” kért a közmédia vezetőjétől

Kőhalmi Zoltán „iránymutatást” kért a közmédia vezetőjétől

Kőhalmi Zoltán (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kőhalmi Zoltán a közmédia egyik vezetőjétől, Dobos Menyhérttől kért segítséget annak kapcsán, hogyan is kell egy humoristának viselkednie, hogy az összeegyeztethető legyen az állami média szellemiségével. Az ügy előzménye, hogy Galla Miklóstól visszavonták a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak adott Karinthy-gyűrűt, mert „tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”.

Kőhalmi Zoltán a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának a Facebookon is megosztott levelében azt írta, hogy csak most értesült arról, hogy a díjazottak „tevékenységének” a „közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével” kell összeegyeztethetőnek lenni. Hiszen amikor ő az elismerést kapta, valamiért elfelejtették minderről tájékoztatni. – Tudatlan fejjel azt hittem, elég lesz a szakmai alázat, a maximalizmus, a szüleimtől kapott értékrendem és elődeim, példaképeim iránymutatása – jegyezte meg. Egyúttal azt kérte, küldje el neki írásban, mit tehet, és mit nem. Emellett szívesen venne egy általános iránymutatást, ha esetleg váratlan helyzetbe kerülne, és önálló gondolatokat kellene megfogalmaznia.

A humorista még az összes eddigi díjazott értékrendjének, szellemiségének átvilágítását is javasolta, „nehogy megbújjon közöttük egy érdemtelen”. Ehhez segítségre lehet „számos leleplező erejű hangfelvétel”, ahol hosszan fejtik ki saját nézeteiket, valaha ezt nevezték Rádiókabarénak. – Sajnos ezen felvételek jó része Önöknek már nincs meg, mert 2010-ben a Rádió új vezetése kihajította az egyedülálló kabaréarchívumot. Szó szerint a folyosóra dobálták a szalagokat, kizárólag a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével összeegyeztethető módon – írta, hozzátéve, hogy szerencsére azért volt olyan, aki digitalizálta.