Komáromi Zoltán: Összeomlik az ágazat, ha az oltópontokhoz vezénylik az egészségügyi dolgozókat

Komáromi Zoltán: Összeomlik az ágazat, ha az oltópontokhoz vezénylik az egészségügyi dolgozókat

Komáromi Zoltán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa nem tudja, hogy a 13 ezer oltóponthoz honnan veszik a humánerőforrást, mert ha kivesznek ennyit az egészségügyből, akkor az össze fog omlani – idézi az ATV a szakembert. Szerinte a háziorvosok könnyebb helyzetben vannak, mert a beteg tudja, hova kell menni, ismerik egymást a felek, ezért gördülékenyebben megy a munka.

A politikus eleve kidobott pénznek tartja azt a közvélemény-kutatást, amiben megkérdezik, hogy ki milyen vakcinát szeretne. Háziorvosként Komáromi nem tudja, hogy hogyan fog oltani, mikor kapja meg a vakcinát, hány embert kell naponta.

Neki van 2400 betege, ebből legalább 1500-1600 embert kellene beoltani ahhoz, hogy a védettség kialakuljon. Szerinte mindig azokat kell először beoltani – első az egészségügy, aztán a rendvédelem, a tömegközlekedés és a logisztika –, akik tudnak a többieknek segíteni. Azt hangsúlyozta, el kellene már kezdeni az oltás szervezését és tájékoztatni kellene a háziorvosokat. Azt mondta, hogy csapatával szívesen kimenne oltóközpontba, de akkor meg kellene oldani a helyettesítését a rendelőjébe. Azt szeretné, ha még karácsony előtt megkapnák a háziorvosok, hogy mi lesz a dolguk.