Komcsizás, nácizás, sorosozás után családvédelmi akciótervet hirdetett Orbán Viktor

Komcsizás, nácizás, sorosozás után családvédelmi akciótervet hirdetett Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszéde után a Várkert Bazárban 2019. február 10-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Népesedéspolitika és nemzeti kérdések – a várakozásoknak megfelelően ezekre a témákra fókuszált vasárnapi évértékelő beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök nyíltan kommunistának és nácinak nevezte ellenzékét. Összefoglaló.

Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt, újabb kétharmaddal nyertünk, a gazdasági is sikeres volt – ezzel kezdte beszédét Orbán Viktor. A két tényező között van kapcsolat, a vak tyúk is talál szemet, de nem háromszor. Hetedik éve növekszik a gazdaság, ezt nem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért keményen megdolgozott – mondta.

Nem mindegy, mennyire kiszámítható keretek között tervezhetik jövőjüket az emberek. A magyarok iparkodnak, hogy legyen mit átadniuk unokájuknak, mi ez, ha nem felemelkedéstörténet. Orbán szerint újra hiszünk a jövőben, ez nagy kincs.

Nemzetünk mintegy tíz év alatt talpra állt, hegymenetbe fordultunk, az ország visszavette a sorsa feletti rendelkezés jogát. Röviden a válaszom a kihívásokra: győzni fogunk – szögezte le a miniszterelnök, amit a jelenlévők tapssal díjaztak. Nem a Fidesznek, hanem az országnak kell győznie. A mai gyerekek jobb életre számíthatnak, mint szüleik. Nem divatos eszméket szolgálunk, hanem azt, hogy az ország fennmaradjon – tette hozzá.

Orbán Viktor munkahelye előtt tüntetnek | Magyar Hang

Folyamatosan frissülő cikkben számolunk be a történésekről. Tartsanak velünk!

Mindenkinek azt kell megkapnia, amire szükségük van. Akiknek jól fut a szekér, azok ne vesszenek el a büroktatikus útvesztőben, ne gátolja őket semmi, cserébe fizessenek tisztességesen adót, adjanak munkát és ne befolyásolják a politikát. Utóbbira adtunk mi is választ – utalt alig burkoltan a Fidesz mögötti korábbi oligarchátus kiiktatására.

Stabil nyugdíj, olcsóbb rezsi, ingyen tankönyv és étkeztetés – lettünk mindenki számára az asztalra valamit. Ne kerteljünk – ismerte el – még mindig sok a szegény, a baloldal szégyene, hogy segéllyel akarta életben tartani őket és elfogadta a megélhetési bűnözés fogalmát. Mi ezzel szemben mindenkinek adtunk esélyt az életre, mondta. Akik nem a gyerekekért, hanem a gyerekeikből akartak megélni, azokkal nem voltunk elnézőek.

Szegénység ellen munkával küzdöttünk, még rengeteg a teendőnk, de a változás már szembetűnő – állította Orbán Viktor. Fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon, mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyereknek bölcsőde, óvoda, iskola. Adott lesz a méltó időskor is, itt mindenkinek jó lesz magyarnak lenni.

Csak talpig úriemberek

Alig negyed órát kellett várni, hogy Orbán vad sorosozásba kezdjen, majd a baloldal és radikális jobb összefogásáról beszélt. A kommunista és náci hagyomány feléledéséről beszélt, valamint Karácsony Gergelyt ekézve azt mondta: szégyen, hogy főpolgármester akar lenni, miután a listázás szerinte nem náci módszer.

Pályakezdő színészek útkereső próbálkozásának nevezte azt, amit az ellenzéki képviselők műveltek az MTVA székházában – ezek a kijelentések kapták a legnagyobb tapsot. – Ellenfeleink talpig úriemberek. Talpig. De onnan fölfelé? – folytatta, a hívek még nagyobb ovációja közepette.

Ezt követően gazdasági sikerekről beszélt, mondván ez alapján is tudnunk kell, hol a helyünk a világban. A lehetséges válság ellenére is legalább két százalékkal meg kell előzze növekedésünk az unió átlagát. A java még csak ezután következik, ígérte.

Nemzetek nélküli világot akarnak, világkormányt eszkábálnának. Eltörölnék hagyományainkat, idegen kultúrákkal árasztanának el minket – kezdett bele a miniszterelnöktől már jól ismert fordulatokba. Az internacináléból tudjuk, sosem nyughatnak. Az új internacionalizmus központja Brüsszel, eszköze a bevándorlás. Bevetésre áll 7 pontos munkatervük, ami alapján egész Európát bevándorlókontinenssé akarják tenni. Gyengíteni akarják a nemzetek határvédelmét, Soros György nyíltan meghirdette, hogy akadály a nemzeti határ. (Orbán ezekben a kérdésekben egyértelműen csúsztat, ilyesmi nem történt és történik.)

Kísérleti betelepedési programokat indítanak Afrikában, bírságot akarnak kiróni azokra, akik nem engedelmeskednek. Súlyos a tét az európai parlamenti választáson, fejtegette. A démoszt, a népet nem lehet kihagyni a demokrácia képletéből, ismételte meg a korában már hangoztatott fordulatot. Akik a bevándorlás mellett döntenek, kevert népességű országokat hoznak létre. Ott új világ veszi kezdetét, ahol folyamatosan zsugorodik a kereszténység aránya. Retúrjegy erről az útról nincs. Nekünk, közép-európaiaknak még megvan az esélyünk, megőrizhetjük hagyományainkat, családunkat.

A képletet ismerjük, most már csak cselekednünk kell, folytatta. Nem törhetnek át, az ingatag kormányzás veszélyes, politikánk szilárd marad, nix uribugri. A holland bizottsági alelnököt, Frans Timmermans-t ezután nyíltan Soros György emberének nevezte.

Családvédelmi intézkedések

Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási kedvezményét. Tízmillió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhetnek a 40 alatti nők, akik első házasságukat kötik. A törlesztést gyerekenként három-három évre felfüggesztik, a második után a tőketartozás harmadát elengedik, a harmadik gyerek után az egészet. 

– A csokot kiterjesztik a felújításokra is, egy háromgyerekes család 35 millió forint támogatást kaphat. A vidék számára hamarosan újabb bejelentést tesznek. 
– Bejelentette, hogy a legalább 4 gyermeket vállaló anyák életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól. 
– Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, 2,5 millió forint támogatás érhető el.
– Három év alatt 21 ezer bölcsődei férőhely jön létre, 2022-re mindenki tudja majd bölcsődébe járatni gyermekét. 
– Bevezetik a nagyszülők számára is a gyedet. 
– A jelzáloghitelekből a második gyerek születésekor egymilliót, a harmadiknál négymilliót, minden további gyermeknél egy-egy milliót átvállalnak. 
– Az egészségügy fejlesztésére 700 milliárd forintot ígért beszéde végén a miniszterelnök. 

„Áttörést érthetünk el a fiatalok idegennyelv-oktatásában" – mondta Orbán. Azt ígérte, hogy kilencedik és tizenegyedik osztályban a nyáron minden tanuló két hét külföldi nyelvi tanfolyamon vehet részt, amelynek költségeit a kormány vállalja. A részletek kidolgozását az oktatáspolitikusokra bízta.

A fekete lepellel eltakart Várkert Bazárban a rendezvény kezdetén Balog Zoltán volt miniszter mondott köszöntőt a szervezők nevében. Emlékeztetett, 1999 óta tartják meg az értékelőt, először a Vigadóban. Azt mondta, nemrégiben az Egyesült Államokban járt, ahol az ellenzék, így a demokrata házelnök is tudott tapsolni az elnöknek, amikor egyetértett vele. Ilyen ügy volt ott is a népesedés, hogy együtt örüljünk a vágyott és megszületett gyerekeknek.