Óriástüntetést szervezne őszre Komjáthi Imre

Óriástüntetést szervezne őszre Komjáthi Imre

Komjáthi Imre szocialista országgyűlési képviselő. (Forrás:MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azzal telnek a napjaim, hogy sorra járom azokat az embereket, csoportokat, akik az elmúlt években tiltakozásokat, tüntetéseket szerveztek – mondta podcastunkban, a Gulyáságyúban Komjáthi Imre MSZP-s országgyűlési képviselő. A politikus szavai szerint: „akkor lesz változás, amikor egyszerre lesznek ott az utcán a fekete ruhás nővér egészségügyi dolgozói, a rabszolgatörvény szakszervezetei, a pedagógusok, a bohócforradalom tűzoltói és hosszan sorolhatnánk: 2010 óta szinte minden társadalmi rétegbe belerúgtak, mindenki volt az utcán valameddig, de nem egyszerre”.

– Legyen annyi szolidaritás ezekben a csoportokban, hogy együtt, egyszerre hallatják a hangjukat – mondta a szocialista képviselő, aki szerint „iszonyatosan nehéz munka” összeterelni ezeket társadalmi csoportokat, mert az emberekben benne van a „dögöljön meg a szomszéd tehene”-mentalitás.

Komjáthi elismerte, hogy amit ő a nyáron végez, az egy rendszerellenes, NER-ellenes, Fidesz-ellenes szervezkedés. Nem tudja, hogy lesz-e ebből egy nagy, közös tüntetés, de az volna a cél, hogy egyszerre együtt legyenek ezek a szervezetek az utcán és egyszerre, együtt hallassák a hangjukat.

A műsor Komjáthi Imrével készült friss epizódját itt tudja meghallgatni: