Komjáthi Imre több politikust is a párttagságuk felfüggesztésére kért

Komjáthi Imre több politikust is a párttagságuk felfüggesztésére kért

Komjáthi Imre szocialista országgyűlési képviselő. (Fotó:Erdős László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több, korrupciógyanús ügyben érintett politikus párttagságának felfüggesztését kéri a Magyar Szocialista Párt (MSZP) újrázni készülő társelnöke, Komjáthi Imre. 

Az elnökjelölt, ahogy azt az atv.ben közölte, Molnár Zsoltot, Baja Ferencet, Horváth Csabát, Tóth Csabát és Czeglédy Gergőt kérte meg erre a lépésre. A párt jelenlegi vezetője egyben közölte azt is, hogy újra indul a tisztújításon a posztért, s elfogadtak egy új alapszabályt is, amelynek lényege, hogy a társelnöki rendszer helyett ismét egy elnök fogja vezetni a szervezetet. Komjáthi Imrének a dolgok jelenlegi állása szerint két kihívója is lehet, Veres Gábor 8. kerületi pártelnök, az MSZP médiapolitikusa, illetve Harangozó Gábor, a párt alelnöke, agrárpolitikus, volt EP-képviselő.

Az MSZP közleményben jelezte, hogy a párt legfelsőbb döntéshozó fóruma összehívta a tisztújító kongresszust október 19-re. Aznap választják meg az új vezetést, az országos elnökség meghozta az ehhez szükséges döntéseket. A párt másik társelnöke, Kunhalmi Ágnes nem indul a tisztújításon. A közlemény leszögezi azt is, hogy az MSZP kiáll a megvádolt politikusai mellett. 

Címkék: korrupció, MSZP, Komjáthi