Kommunista plakátokat ragasztottak a Fidesz-székházra

Kommunista plakátokat ragasztottak a Fidesz-székházra

Vörös csillag a Fidesz-székházon 2021. április 24-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Plakátokat ragasztottak fel a Momentum TizenX aktivistái és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Fidesz Lendvay utcai székházára. Az akcióval azt akarták megmutatni, hogy a fideszes elitnek a Kínai Kommunista Párt érdeke az első, pedig a magyar diákok, hallgatók és egyetemek érdekeit kellene képviselniük.

A fideszes elit 540 milliárd forint kínai hitelből, egy előre kiválasztott kínai céggel építtetné fel a Kínai Kommunista Párt érdekeit szolgáló Fudan egyetemet a Diákváros helyére – hangsúlyozták.

Ha 2022-ben rendszert és kormányt váltunk, akkor ebben a formában a Fudan Egyetem biztosan nem költözhet Budapestre – mondta Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja az akcióról készült videóban.

Szél Bernadett arról beszélt, hogy „a kormány elvesztette a szuverenitását, és amelyik kormány elveszti a szuverenitását, az elveszti az ország szuverenitását is”.

Hozzátette: az a tény, hogy kitettek vagyunk keleti diktatúráknak, önmagában nemzetbiztonsági kockázat. „A Fudan Egyetem és a Budapest–Belgrád vasútvonal az maga a kínai gyarmatosítás Magyarországon” – mondta.

Magyarország nem lesz semmilyen nagyhatalom játékszere, ragaszkodunk a szuverenitásunkhoz – hangsúlyozta. Szerinte a Fidesz már nem tartozik azon politikai erők közé, amelyek nem köteleződtek el a Kínai Kommunista Pártnak.

Ha a következő magyar kormány nem tudja visszafizetni ezt a hitelt, akkor a montenegrói és számtalan nemzetközi példából látjuk, mi történik. Ilyenkor adót kell emelni és magyar földek kerülnek kínai kézbe. Mondjunk nemet a Fudan Egyetemre, erre az adósságcsapdára és a Kínai Kommunista Párt magyarországi terjeszkedésére – mondta Tompos Márton, a párt VI-VII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje.