Koncz Zsófia szerint visszatetszőek a rezsicsökkentésről szóló MSZP-s kérdések

Koncz Zsófia szerint visszatetszőek a rezsicsökkentésről szóló MSZP-s kérdések

Koncz Zsófia a szerencsi Fecskési játszótéren (Fotó: Koncz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglehetősen visszatetszőek Tóth Bertalan kérdései a rezsicsökkentésről – így értékelte az MSZP-s társelnök írásbeli kérdéseit Koncz Zsófia, aki Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyett válaszolt. Tóth tizennégy írásbeli kérdést tett fel az energiaárak emelkedése, illetve a magyar kormány arra adott válasza kapcsán: a szocialista pártelnök kíváncsi volt többek közt arra, Palkovics mivel magyarázza, hogy „a mai energiaár-emelkedések mellett a villanyszámlán belül a forgalmi díjak árának aránya emelkedik az elektromos áram terhére”.

Palkovics megbízásából a helyettese, Koncz Zsófia válaszolt, aki rögtön megjegyezte a kérdések kapcsán, hogy a mennyiség nem pótolja a minőséget. Ehhez képes a politikus válaszában kitért a kérdések elől, és inkább azt fejtegette, hogy 2010 előtt, az MSZP kormányzása idején tizenötször emelkedtek az energiaárak. Koncz Zsófia úgy vélte, most azok az „elhibázott brüsszeli szankciók” miatt nőnek, viszont szerinte a kormány ennek ellenére is fenntartja a rezsicsökkentést.

A kormánypárti politikus megfogalmazása szerint „meglehetősen visszatetsző”, hogy az MSZP-s politikus „parlamenti kérdésnek álcázott, de nyilvánvalóan rövid távú politikai haszonszerzést szolgáló hamis állításokkal” támadja a rezsicsökkenést „bevezető és fenntartó” kormányt. Pedig szerinte Márki-Zay Péter arról beszélt a kampányban, hogy ha ők nyernek, eltörlik a rezsicsökkentést. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor nem mondott ilyet, csupán azt fejtegette, hogy szerinte valódi rezsicsökkentésre van szükség, ami alatt az épület-korszerűsítést értette.