Könyvtárosnak szegődött a börtönben Voldemort

Könyvtárosnak szegődött a börtönben Voldemort

Mengyi Roland (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke felszólal az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. június 8-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábban nem volt ilyen pozíció, most mégis könyvtárosi munkalehetőséget kapott Mengyi Roland a kecskeméti börtönben. A 24.hu számolt be róla, hogy a korábbi fideszes országgyűlési képviselőnek fizetés is jár ezért, 260 forintos órabérért látja el a feladatot. A rabok így 23-25 ezer forintot kereshetnek havonta.

Kölcsönző rendszer a börtönben a 24.hu szerint eddig nem volt, a Mengyi részlegéhez tartozó 500-600 darabos szabadpolcos gyűjteményt egy szekrényben tartották. A fogva tartottak válogathatták ki, mit szeretnének magukkal vinni. A Voldemort néven elhíresült Mengyitől talán még a Harry Potter-köteteket is kivehetik a rabok a jövőben.

Igaza van Simonka Györgynek, korunk vértanújának | Magyar Hang

Azt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága korábban tagadta, hogy a kecskeméti intézet VIP-börtön lenne.

Mengyi január közepén kezdte meg a büntetését egy egyágyas cellában. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és más bűntettek miatt ítélték tavaly szeptemberben jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre.