Kórházba került Kovács László

Kórházba került Kovács László

Kovács László (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idősotthonból egy kórházba szállították Kovács László volt külügyminisztert – tudta meg a Blikk.

A lap azt írta, hogy hiába keresik kitartóan volt kollégái, elnémult a 81 éves egykori MSZP-s politikus telefonja. – Az a telefonszám, amelyen évtizedeken keresztül értekeztünk, már nem él. Két másik barátjával napokon keresztül hívogattuk, de egyikünk sem érte el – mondta Hiller István, a parlament MSZP-s alelnöke, aki Kovács Lászlót követte a párt élén még 2004-ben. – Rendszeresen beszéltünk a legutóbbi időkig, aggódunk, hogy mi lehet vele, mert semmit sem tudunk róla.

Március végén írta meg a Blikk, hogy Kovács László egy fővárosi idősek otthonában lakik. A politikus 2015 nyarán nősült újra, korábban e kapcsolatból született egy fia, aki most 10 éves.

A lap akkori beszámolója szerint az MSZP egykori pártelnöke kiemelt ellátásban részesült a szociális otthonban. Az intézmény tájékoztatója szerint több millió forintot kell fizetni ott egy lakásért (ami nem örökölhető), és ehhez jön még havonta körülbelül 160 ezer forint térítési költség.

Kovácsné Lucza Mónika, az egykori külügyminiszter felesége akkor azt közölte az MTI-vel, hogy „családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. Férjem évek óta nem közszereplő, nem része a napi politikai életnek”. Hozzátette, hogy a férje egészségi állapota folyamatos orvosi ellátást igényel, nyugalomra van szüksége. A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban vannak vele. Sem most, sem a jövőben nem kívánunk semmilyen formában nyilatkozni a sajtónak, ezért kérem, hogy ne keressenek, ne zaklassák se a férjemet, se családunk tagjait – közölte akkor.

Kovács Lászlóval tavaly készítettünk interjút.

Címkék: Kovács László