Kormánypárti intézet: működik a Fidesz Gyurcsány-kampánya

Kormánypárti intézet: működik a Fidesz Gyurcsány-kampánya

Fideszes aláírásgyűjtés Orbán Viktorral Pesterzsébeten (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A baloldal előválasztása és a jobboldal aláírásgyűjtése azonos hatással járt: szeptember hónapban csak a hibahatáron belül változott a két politikai tábor közötti különbség a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint – számolt be róla a kormánypárti közvéleménykutató-cég szerdán. Az intézet legfrissebb közvélemény-kutatása 2021. szeptember 20. és 21. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült.

Mint írták, a két mozgósító kampány összességében hatásában kiegyenlítette egymást, mindkét szavazótábor elszántabbá vált, de a két szavazótábor közötti versenyhelyzet nem változott. – A részvételüket biztosra ígérő szavazók pártpreferenciája alapján „most vasárnap” a Fidesz 53, az egyesült baloldal a szavazatok 45 százalékát szerezné meg. Mindez a mostani kormánypárt további kényelmes kormányzását tenné lehetővé, mintegy 120 mandátum többséggel. A két politikai tábor között ugyan azonosítható 7 százaléknyi egyéb pártra szavazó, de ők nem rendelkeznek világos preferenciával, konkrét pártnevet csak kevesebb mint harmaduk (2 százalék) jelölt meg preferenciájaként, amely a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutyapárt aktuális gyengeségét is mutatja – tették hozzá.

Arra is kitértek, a Fidesz előnye július óta növekszik, de két hónap alatt is csak hibahatáron belül. – Összességében mégis elmondható, hogy a Gyurcsány Ferenc személyét középpontba állító kormánypárti kampány politikailag működik, a Fidesz-tábort egyben tartja és enyhén növeli, a baloldal számára pedig a volt kormányfő továbbra is megosztó kérdés maradt – jelezték.