Koronavírus: 371 új fertőzött

Koronavírus: 371 új fertőzött

Beadják a Pfizer-BioNTech vakcinát egy egészségügyi dolgozónak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) a fõváros XIII. kerületében 2020. december 30-án (Fotó:
MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

371 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában – ez derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal legfrissebb, szerda reggeli adataiból. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már összesen 816 222 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 beteg, így már 30 114 áldozatot követelt itthon a koronavírus.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 779 250 embert tartanak így nyilván. Jelenleg 6 858 aktív fertőzöttről tudni, 307 koronavírusos beteget ápolnak kórházban – ez héttel több az előző napinál –, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen. Ez utóbbi viszont kevesebb az egy nappal korábbi adatoknál.

A tájékoztatásban ismét kiemelték, hogy delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed. Az oltás azonban működik, minden más védekezési módszernél hatékonyabb. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. Jelenleg a beoltottak száma 5 847 002, közülük 5 553 346 fő már a második dózist is megkapta. 544 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Címkék: koronavírus