Koronavírus:192 áldozat

Koronavírus:192 áldozat

Lélegeztetett beteget látnak el védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén. Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

11 152 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt napon – ez derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal legfrissebb, szerda reggeli adataiból. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 1 114 260 ember szervezetében mutatták ki.

Az elmúlt 24 órában elhunyt 192 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 34 713 főre emelkedett. Jelenleg 187 856 aktív fertőzöttről tudni, 7546 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 562-en vannak lélegeztetőgépen. Ez utóbbi számban nincsenek benne azok, akiknek oxigénmaszkra van szükségük, csak azok, akiket intubáltak is.

A tájékoztatás szerint eddig összesen 6 132 549-en kaptak oltást. Nagy többségük már a második dózist is, míg 2,5 milliónál is többen a harmadik vakcinát is kérték már.

Az eredetileg múlt hétre meghirdetett oltási akcióhét ezen a héten is tart, ennek keretében eddig összesen 886 ezren vettek fel oltást. Jelentős többségük – 725 ezren – a harmadik, megerősítő oltást kérté, míg 108 ezren voltak, akik az első dózisért mentek. A kórházak ezen a héten is megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani.

Arra is emlékeztetnek, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) múlt csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. A kormány lekötött ehhez oltóanyagot, az első szállítmány várhatóan decemberben érkezik.

Címkék: koronavírus