Koronavírus: 137 új fertőzöttet találtak, elhunyt 12 beteg

Koronavírus: 137 új fertőzöttet találtak, elhunyt 12 beteg

Kovács Gábor gépkocsivezetõ (j) és Kóter Eduárd mentõápoló, az Inter-Európa Mentõszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentõegységének védõruhát viselõ munkatársai egy koronavírussal fertõzött kismamát szállítanak életmentõ beavatkozásra Budapesten 2021. március 19-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

137 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 008 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 854 főre emelkedett – derül ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos oldal vasárnapi tájékoztatásából.

Mint írták, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 716 163 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 59 991 főre csökkent. 602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 68-an vannak lélegeztetőgépen.

Ami az oltási programot illeti, a beoltottak száma 5 260 418 fő közülük 3 989 525-en már a második oltást is megkapták. Ez azt jelenti, hogy szombatról vasárnapra csak alig több mint hatezren kapták meg az első oltásukat.

– Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást – írták.