Koronavírus: 1370 új fertőzött

Koronavírus: 1370 új fertőzött

Orvos és ápolók beteget látnak el a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1370 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal friss adataiból. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 366 279 embernél azonosították a vírust.

Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 463 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 259 555 ember van túl a betegségen. Jelenleg 94 261 aktív fertőzöttről tudni, 3582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 264-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 198 283-an kapták oltást, közülük 49 606-an már a másodikon is túl vannak. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosítanak, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten, őket a háziorvos fogja keresni.

A tájékoztatás szerint pénteken újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország miután a brüsszeli vakcinabeszerzés túl lassú. 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várnak 3 hónap alatt. A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötött le hazánk, de ezekből csak 201 ezer ember oltására elég vakcina érkezett meg eddig.

Címkék: koronavírus