Koronavírus – 19-re nőtt itthon a fertőzöttek száma

Koronavírus – 19-re nőtt itthon a fertőzöttek száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

19-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – ez derült ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott oldalról.

Az új betegek egyike egy 67 éves magyar férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik. A másikuk egy 41 éves magyar férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban. A harmadik beteg szintén férfi, 27 éves, és együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel. Mindhárman már a Szent László kórházban vannak elkülönítve.

Az országos tiszti főorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóságok a rendőrséggel együttműködve végeznek.

A 41 éves férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kótaj háziorvosi rendelőjéből vitték el a fertőző osztályra március 11-én, annak ellenére is, hogy nem esett bele a hatályos eset definícióba. – derül ki a Kiss Csaba helyi háziorvos Facebook-bejegyzéséből, amit az Index vett észre. A rendelőben kiragasztott közlemény szerint a páciens nem kótaji lakos és nem is Kótajban dolgozik, így a fertőzés átadására kicsi az esély a településen. A tisztiorvosi szolgálat minden esetleges kontakttal felveszi a kapcsolatot, az orvos és asszisztense pedig két hét karanténba vonult.

A háziorvos az Indexnek megerősítette, hogy a településen élők nagy valószínűséggel nem érintkeztek a férfival, ezért pánikra semmi ok.

Velük együtt hazánkban eddig 19 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 9 magyar állampolgár. Karanténban összesen 79-en vannak.