Koronavírus: 22 új fertőzött itthon

Koronavírus: 22 új fertőzött itthon

Koronavírus térkép 2020. augusztus 23. (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utóbbi napokhoz képest csökkent a 24 óra alatt beazonosított fertőzöttek száma itthon. A legfrissebb, vasárnap reggeli adatok szerint az elmúlt egy napon 22 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel már 5155 főre nőtt a járvány kezdete óta hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a vírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, így már 613 áldozatról tudni. Emelkedett valamivel a gyógyultak száma is, jelenleg 3695 embert tartanak nyilván, aki már átesett a betegségen.

A számok együttesen azt jelentik, hogy jelenleg 847 aktív fertőzött ismert. Az aktív fertőzöttek száma napról napra emelkedik, szombaton még 830 volt. Jelenleg 59 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzötteknek egyébként 36 százaléka budapesti.

A tájékoztatásban felhívták a figyelmet, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Európa legtöbb államában romlik a helyzet, ezért szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályok lépnek életbe, a konkrétumokra jövő héten tesz javaslatot az operatív törzs.

Kiemelték azt is, hogy az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. Ismét felhívták a figyelmet, hogy kötelező a maszk viselése a tömegközlekedésen és a boltokban, ahogyan a fontos a távolságtartás is.

Címkék: koronavírus