Koronavírus: 234-en hunytak el az elmúlt három napban

Koronavírus: 234-en hunytak el az elmúlt három napban

Fotó: Unsplash/Martin Sanchez

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt három napban 33 716 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 650 562 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 234 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 41 975 főre emelkedett – közölték hétfő reggel a hivatalos oldalon.

Hozzátették: a gyógyultak száma 1 377 097 főre nőtt, az aktív fertőzötteké pedig 231 490-ra. 4919 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 168-an vannak lélegeztetőgépen. A fertőzések 94 százalékát már az omikron okozza. A beoltottak száma 6 374 293 fő, közülük 6 120 914 fő már a második, 3 735 329 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. Az elmúlt napokban is több tízezren vettek részt az oltási akción. 124 ezren már a negyedik oltást is felvették – írták.

A péntek reggel közölt adatokhoz képest 331-gyel nőtt a kórházban ápoltak száma, a lélegeztetőgépen lévőké nem változott. 

Címkék: koronavírus

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.