Koronavírus: 269 új fertőzöttet találtak, 26 beteg elhunyt

Koronavírus: 269 új fertőzöttet találtak, 26 beteg elhunyt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 238 903 közülük 3 814 194 fő már a második oltását is megkapta – írja a kormány hivatalos „tájékoztató” oldala.

Péntek reggelre 269-cel nőtt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 805 571 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 26 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 818 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 711 105 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 64 648 főre csökkent.

Az egy nappal korábbihoz képest 30-cal kevesebb, 702 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 78-an, vagyis eggyel többen vannak lélegeztetőgépen.

A 24 óra alatt elvégzett tesztek száma 18 673 volt, ennek 1,44 százaléka lett pozitív.

Csütörtökön 11 ezer fő kapott első oltást, míg a második oltását 81 942 fő kapta meg, erről egyébként Orbán Viktor is beszélt a péntek reggeli rádióinterjúban.

– Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát – írják a honlapon. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán, miután a lakosság 54 százaléka már megkapta az oltást. Ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy már idehaza is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos.

Mint közölték, továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. 

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.