Koronavírus: 285 beteg elhunyt, 3597 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 285 beteg elhunyt, 3597 új fertőzöttet találtak

Egy nőt beoltanak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával a Soproni Gyógyközpont oltópontján 2021. április 5-én. MTI/Filep István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Immár 3 037 023 főre nőtt a beoltottak száma, közülük 1 290 709-en a második adag vakcinát is megkapták – írja a koronavirus.gov.hu szerdai tájékoztatójában.

Az új fertőzöttek száma 3597, ezzel a járvány kezdete óta összesen 731 675 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 285 többségében idős, krónikus beteg, 13-al többen, mint egy nappal korábban. Ezzel az elhunytak száma 24 265 főre emelkedett. Úgy tűnik, hogy a halálozási statisztikában egyelőre nincs jele a járvány visszaszorulásának. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 435 344 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 272 066 fő. Jelenleg 10 364 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ami 454-el kevesebb a kedden közöltnél. Közülük 1 204-en vannak lélegeztetőgépen, az előző közlésben 1209 fő szerepelt.

Kedden 35 181 tesztet végeztek el, ennek a 10,2 százaléka lett pozitív, ami kedvezőbb az elmúlt napokban tapasztalt arányoknál, kérdés, hogy ez tartós tendencia kezdetét jelenti-e.

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 30,7 százaléka már kapott oltást, míg az uniós átlag 15,8 százalék. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos – hívja fel a figyelmet a portál.

Mint írják, a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása. A kormány szerdai ülésén is értékeli a járványügyi helyzetet. 

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. november 1-jétől (Forrás: MTI)

A portál emlékeztet, hogy a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele a 2,5 millió beoltott volt. Eszerint a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosult, az üzletek reggel 5 óra és 21.30 között lehetnek nyitva, és átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben. Nyitva lehetnek a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók. A járvány elleni jelenleg is hatályban lévő védelmi intézkedések április 19-ig továbbra is érvényesek.

Már a 4 milliót is meghaladja a védőoltásra regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Különösen az időseket kérik arra, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Címkék: koronavírus

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom