Koronavírus: 3382 új esetet találtak, 69 beteg elhunyt

Koronavírus: 3382 új esetet találtak, 69 beteg elhunyt

A SARS-CoV-2 koronavírus elektronmikroszkópos képe (Fotó: Scripps Research)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 3382 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a betegséggel összefüggésben 69 ember hunyt el – jelentette a kormányzati portál.  Ezzel 1 300 994 főre emelkedett azok száma, akiket Magyarországon azonosítottak fertőzöttként, illetve az elhunytak száma 40 016 főre emelkedett. 

Az új esetek száma tehát elmarad az elmúlt napokban közöltektől, de kedden ez általában így van, valószínűleg a hétvégén kevesebb tesztet végeznek, ezért a hét elején a kimutatott pozitív esetek száma is kevesebb. Többet mond a trendről az, hogy az egy héttel ezelőtti esetszámhoz képest a keddi adat 39 százalékos növekedést mutat.

A tájékoztatás kiemelte, hogy folyamatosan nő a gyógyultak száma is, jelenleg 1 147 818 fő. Emelkedett az aktív fertőzöttek száma is, jelenleg 113 160 ember pozitív az országban.

Kórházban jelenleg 2932 beteget ápolnak, 274-en szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra.

A beoltottak száma 6 294 707 fő, közülük 6 033 675 fő már a második, 3 292 175 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. 

A portál arra figyelmeztet, hogy az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed. 

Az oltási akció ezen a héten is folytatódik: csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe.

Végül felhívják a figyelmet arra, hogy kedden megérkezett a harmadik szállítmány a Pfizer gyermekek oltásához való vakcinájából. Már 71 ezer gyermeket regisztráltak a szülők oltásra, és 56 ezer gyermek fel is vette azt.

Címkék: koronavírus, oltás