Koronavírus: 36 új fertőzött

Koronavírus: 36 új fertőzött

Koronavírus térkép 2020. augusztus 24. (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét emelkedett itthon a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. A hétfő reggeli legfrissebb adatok szerint 36 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel a járvány kezdete óta már 5191 embernél diagnosztizálták a betegséget.

Halálos áldozatot az elmúlt napon nem követelt a vírus, így változatlanul 613 elhunytról tudni, 3695-en pedig már meggyógyultak.

Így jelenleg 883 aktív fertőzöttről tudni. Ez a szám napról napra folyamatosan emelkedik, az elmúlt 24 órában – mivel új gyógyult nem volt – 36-tal. 59 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzötteknek egyébként 35 százaléka budapesti.

A tájékoztatásban felhívták a figyelmet, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Európa legtöbb államában romlik a helyzet, ezért szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályok lépnek életbe, a konkrétumokra a héten tesz javaslatot az operatív törzs.

Kiemelték azt is, hogy az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. Ismét felhívták a figyelmet, hogy kötelező a maszk viselése a tömegközlekedésen és a boltokban, ahogyan a fontos a távolságtartás is.