Koronavírus: 392 áldozat a hétvégén

Koronavírus: 392 áldozat a hétvégén

Betegek lélegeztetőgépen a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén (Fotó:
MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

27 209 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt három napban – derül ki a járványról tájékoztató kormányzati oldal hétfő reggeli adataiból. Így a vírus hazai megjelenése óta már 1 025 697 főnél azonosították be a betegséget.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy az elmúlt három napban elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 172 főre emelkedett. 

Jelenleg 144 533 aktív fertőzöttről tudni, 6451 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

A hétfő reggeli adatok szerint eddig 6 024 568 ember kapott oltást, jelentős többségük – 5 794 499-en – már a második dózist is. 1 millió 834 ezren vannak, akik már a harmadik oltást is felvették. Hétfőtől oltási hét indul, ez azt jelenti, hogy regisztráció nélkül is meg lehet kapni a vakcinákat. Egészen vasárnapig reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra, a tájékoztatás szerint az intézmények országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.

Mint ismert, múlt hétvégétől ismét több korlátozó intézkedés is életbe lépett, így az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett újra maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait. 

Címkék: koronavírus