Koronavírus: 44 új fertőzött

Koronavírus: 44 új fertőzött

Koronavírus térkép 2020. augusztus 20. (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

44 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5046 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 609 fő, 3678-an pedig már meggyógyultak – olvasható a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalon.

Az aktív fertőzöttek száma az előző naphoz képest 31-gyel nőtt, jelenleg 759. 57 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt napokban egyébként szinte folyamatosan nőtt az aktív fertőzöttek száma, akiknek jelenleg 34 százaléka budapesti.

Gulyás Gergely szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy szeptember elsejétől szigorodni fognak a szabályok, egyúttal mindenkit arra kértek, hogy akkortól ne tervezzen külföldi nyaralást. A részleteket jövő héten fogják bejelenteni.

Jelenleg arra, aki sárga vagy vörös besorolású országból tér haza, házi karantén vár. Ez alól negatív koronavírus-teszttel mentesülhet, de a költségeket saját magának kell állnia.

A tájékoztatásban ismét felhívták a figyelmet, hogy az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma a fegyelmezettség.