Koronavírus: 499-re nőtt az elhunytak száma, 15 új fertőzöttet regisztráltak

Koronavírus: 499-re nőtt az elhunytak száma, 15 új fertőzöttet regisztráltak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg – közölték a hivatalos honlapon kedd reggel.

Ezzel 499 főre emelkedett az elhunytak száma, 1836-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1436 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti. 436 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai alapján az elvégzett mintavételek száma 166 263, ami 1644-gyel haladja meg a hétfő reggeli számot. 11 611-en vannak hatósági házi karanténban. Az elmúlt 24 órában 125 embert minősítettek gyógyultnak. Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1789 ember) és Pest megyében (531) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (368), Zala megye (247), Komárom-Esztergom megye (244) és Csongrád megye (114). Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

A kormány várhatóan kedden az Országgyűlés elé terjeszti a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a hétfői tájékoztatón arról beszélt, hogy mindenképpen a járvány lecsengő szakaszában vagyunk, az aktív fertőzöttek ma már könnyebben vészelik át a járványt, mint az korábban tapasztalható volt.

A hivatalos oldalon kiemelték, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák vidéken megnyitottak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Címkék: koronavírus