Koronavírus: 633 új fertőzött, elhunyt 52 beteg

Koronavírus: 633 új fertőzött, elhunyt 52 beteg

Móga Natália hadnagy, az oltóállomás parancsnoka (balra) és Kresznerits Mónika fõtörzsõrmester, egészségügyi szakasszisztens beolt egy férfit az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával a honvédség oltóbuszában a tahitótfalui Népház udvarán 2021. május 6-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány mai ülésén tárgyalhat az újraindítással kapcsolatos újabb intézkedésekről. A beoltottak száma 4 millió 790 ezer fő – írja a Koronavirus.gov.hu.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 790 996 fő, közülük 2 774 416 fő már a második oltását is megkapta. Az új regsuztrélt fertőzöttek száma 633, ezzel a járvány kezdete óta összesen 799 588 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma –  derül ki a járványügyi tájékoztatás céljából létesített kormányzati honlap szerdai ismertetőjéből.

A közlemény szerint az elmúlt 24 órában 52 többségében idős, krónikus beteg hunyt el, így a koronavírushoz köthető halálozások száma 29 329 főre emelkedett. Jelenleg már 648 513-an gyógyultak fel a kórból, az aktív fertőzöttek száma pedig 121 746 főre csökkent. A téjékoztatás szerint 1908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 224-en vannak lélegeztetőgépen.

–  Folyamatos az oltás a kórházi oltópontokon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők az online időpontfoglalóban több vakcinára is tudnak foglalni oltást. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal oltanak. A kormány mai ülésén tárgyalja az újraindítás újabb fokozatával várható intézkedéseket –  írja a Koronavirus.gov.hu.

Címkék: koronavírus