Koronavírus: 64 új fertőzött, 2 elhunyt

Koronavírus: 64 új fertőzött, 2 elhunyt

Gál János szülész-nőgyógyász főorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. június 20-án. MTI/Balázs Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

64 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában – ez derül ki a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal legfrissebb, péntek reggeli adataiból. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 808 725 embernél diagnosztizálták a betegséget.

Az elmúlt napon elhunyt két beteg, így már 30 015 áldozatot követelt a járvány. Jelenleg 36 078 aktív fertőzöttről tudni, 86 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy eddig 5 559 178 ember kapott oltást, nagy többségük – szám szerint 5 268 814-en – már a második vakcinát is felvették.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában jelentette be, hogy augusztus 1-jétől lehetőség lesz harmadik oltásra is. A kormány azt ajánlja, hogy a második injekciótól kezdve teljen el legalább 4 hónap, de az orvosok ettől eltérhetnek. Az is az orvosokon múlik, hogy milyen vakcina legyen a harmadik. A kormány emellett arról is döntött, hogy az egészségügyben kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást.

Címkék: koronavírus