Koronavírus: 718 új fertőzött, 61 elhunyt

Koronavírus: 718 új fertőzött, 61 elhunyt

Védõfelszerelést viselõ orvos és ápolók egy oxigénellátást segítõ helmet sisakot helyeznek fel egy betegre a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

718 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta összesen már 798 147 embernél diagnosztizálták a koronavírust.

Elhunyt 61 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 175 főre emelkedett. Ugyanakkor a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 625 088-an este már túl biztosan a betegségen.

Jelenleg 143 884 aktív fertőzöttről tudni, 2270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 261-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 81 százalékuk meg is kapta azt. Ez szám szerint azt jelenti, hogy 4 600 012-ezren kaptak már vakcinát, közülük 2 701 789-en már a második dózist is.

Vasárnap is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket arra kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Közben az SMS-t kapott regisztráltak továbbra is tudnak online időpontot foglalni Pfizer-oltásra, emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat foglalni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást. 

Már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra. Ma újabb Sinopharm szállítmány érkezik.

Címkék: koronavírus, oltás